Enabase

Enabase'in Amacı

24 Aralık 2022
Enabase, tek başına tam kapsamlı bir ticaret platformu olarak, temelde işletme süreçlerini bir arada sunan dijital bir servistir. İşletme verilerini işleyerek hem ön muhasebeye hem de pazaryerlerinde ve diğer alanlarda listelenecek formda oluşturulması yönünde kullanıcıyı yönlendiren ve platform gerekliliklerini zorunlu kılarak, aslında en doğru verinin oluşturulmuş olmasını ve operasyon boyunca işletilmesini sağlıyor

Teknoloji ve internetin gelişmesi ile işletmelerde birçok alanda yenilikler söz konusu oldu. Örneğin geçmişte stok kasa ve cari kayıtlar defterlerde tutulur, her şey defterlere yazılarak kaydedilirdi. Pazarlama faaliyetleri sıcak satış olarak her müşteri ile görüşülerek veya dağıtım şeklinde ziyaretler yapılarak tanıtım ve satış arttırmak hedeflenirdi. Fakat günümüzde tüm bu süreçler e‐dönüşüm kapsamında dijitalleşmeye başladı ve günden güne daha da gelişiyor. Bu gelişmeler farklı yazılımların ve farklı alanlarda hizmet veren firmaların hizmetlerine ihtiyaç duyulmasını gerektirdi. Bu durumda da veri kayıpları, operasyonda gecikmeler, satış ve ciroda beklenmedik kayıplar gibi işletmeleri doğrudan etkileyecek gelişmelere sebep oldu.

Günümüzde dijital olarak bir işletmenin olmazsa olmaz ihtiyaç duyabileceği gereksinimler;

  • Web sitesi – e‐ticaret sitesi veya varsa bayi satış portalı.
  • Faturalar, kasa, stok, banka, cari işlemler için ön muhasebe yazılımı.
  • Ödeme alma işlemlerinin kolaylaşması için ödeme alt yapıları.
  • Satış kanallarını genişletmek için pazaryeri internet şirketleri ve fiyat karşılaştırma sitelerinde listelenme.
  • Reklam çalışmaları için sosyal medya ve arama motorlarında bulunmak ve diğer sosyal platformlarda listeleme.

Tüm bu temel gereksinimleri dijitalde karşılamak için her bir amaç için farklı platformlarla çalışmak, bir işletme için hem maliyet hem de uyumsuzluk durumunda bir çok teknik soruna neden olabiliyor. Ayrıca ayrı ayrı çalışan bu yazılım ve servislerinde birbiri arasında veri paylaşımını sağlamakta ayrı bir hizmet olarak sunuluyor. Enabase yazılımı, tüm bu hizmetleri bünyesinde çalıştırarak bir işletme için tek bir yapı içinde tüm bu servisleri sağlayarak, zaman, maliyet ve koordine çalışan servisler ile işletmelerin kolayca dijitale uyumunu ve sağlıyor.

Enabase, işletmelerin dijitaldeki varlıklarını desteklemek, dijital olarak varlıklarını büyütmek ve işleyiş süreçlerini sistematik hale getirmek için geliştirildi.

Enabase, bir işi başlatmak, yürütmek ve büyütmek için hepsi bir arada ticaret platformu olarak servis sunuyor.Bünyesinde E‐Fatura entegrasyonları, pazaryeri entegrasyonları, kargo firması sistem entegrasyonları Facebook, Google, Pinterest gibi reklamplatformları bağlantıları, iletişim için SMS ve IP telefon servis bağlantıları barındıran hepsi bir arada işletme çözümü sunuyor. Tüm bu servis vekanalları birbiri ile optimize halde sunarak, herkes için kolay hale getirmek ve merkezi bir yapı ile işlerin tek bir yapıda yürütülmesi ve sürdürülebilir olmasını sağlıyor.

Kaydolan firmalar, alan adlarını bağladıkları andan itibaren diledikleri servisi hemen kullanmaya başlıyorlar. Yaklaşık 2 yıl önce geliştirmeye başlanan Enabase yazılımı şu an altmışa yakın firma tarafından kullanılıyor. Bu firmaların bir kısmı e‐ticaret amaçlı bir kısmı web sitesi bir kısmı da pazaryeri bağlantıları ve e‐fatura gönderimi için kullanıyor.

Enabase yazılımını tercih eden bir işletme Web sitesi, e‐ticaret, ön muhasebe, pazarlama ve e‐dönüşüm için ayrı ayrı firmalar ve ayrı yapılar kullanmak yerine tek bir yapıda koordine olarak tüm operasyonunu yönetmiş oluyor.

Ayrıca içinde bulunan kullanıcı tanımları, operasyon için görev tanımlamaları ve web push bildirimleri ile hem işletmenin ticari olarak büyümesinin yanı sıra işleyiş olarak da gelişmesine katkı sağlıyor. Ekip içindeki düzeni görev dağılımları ve her bir görev için oluşturulan hareketlerin diğer ekip üyelerine bildirim göndererek aktarılmasını sağlıyor.

Enabase ayrıca bünyesinde Google Translate servislerini çalıştırmakta. İşletme tarafından oluşturulan içeriklerin farklı dillerde de site yayımlanmasına da olanak veriyor.



Benzer İçerikler

Yıllara Göre Türkiyede Eticaret

Eticaret 26 Mart 2023

Son yıllarda internet kullanımının artmasıyla birlikte Türkiye'deki e-ticaret sektörü hızla gelişme göstermiştir. 2010'lu yılların başında e-ticaret sektörü yalnızca büyük şirketler tarafından kullanılırken, son yıllarda küçük işletmelerin de e-ticaret siteleri açmasıyla sektör büyümeye devam etmiştir. Online ödeme sistemlerinin gelişmesi, kargo ve lojistik şirketlerinin artması, ürün çeşitliliğinin artması gibi faktörler de sektörün büyümesine katkı sağlamıştır. Bugün Türkiye'de birçok kişi günlük yaşamlarında, ihtiyaçları doğrultusunda e-ticaret sitelerini kullanmaktadır.

Başlıyoruz! Türkiye'nin Ticaret Platformu Olacağız

Haberler 25 Mart 2023

Muhasebe ve e-ticaret işleri, günümüz iş dünyasında önemli bir yer tutmaktadır. Ancak bu iki iş kolunu tek bir uygulamada bir araya getirmek, işlerinizi yönetmenizi daha da kolaylaştırır. İşte bu nedenle, size harika bir haberimiz var: SaaS tabanlı bir muhasebe ve e-ticaret uygulaması geliştiriyoruz!